Szállítás 1350 forinttól
  • Szállítási idő: akár a következő munkanapon
  • Szállítási díj: 1 350 Ft‎-tól egész Magyarország területén

Edp vagy Edt?

18.09.2017 Category: Parfümök

EDP vagy EDT? Parfüm vagy kölni? Bár szerencsére egyre többen vannak az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adandó válaszokkal tisztában, de a rend kedvéért, csak leírjuk újra.

Röviden összefoglalva a parfüm, vagy parfüm koncentrátum rendelkezik a legmagasabb illatanyag tartalommal (ritkábbak és drágábbak is ezek a kiadások). Ezt követi az Eau de Parfum (EDP a rövidítés, de a köznyelvben nem számít eretnekségnek ezeket is parfümnek nevezni), majd jön az Eau de Toilette (EDT, vagy toalett víz), végül az Eau de Cologne (EDC, ismertebb nevén kölni).

edp vagy edt

Természetesen ezen túl is sok tényezőtől – évszaktól, hőmérséklettől, terheléstől vagy bőrtípustól – is függ egy illat tartóssága… Az EDP és az EDT közti különbségek gyakorlatilag akkor válnak fontossá, amikor egy adott illatnak ugyanúgy megtalálható, akár ugyanolyan néven mindkét változata. A fenti ábrán bemutatott koncentrációk így ugyan informatívak, de nem feltétlenül garantálják a tartósságot. Példának álljon itt az ABERCROMBIE & FITCH Fierce kölnje, ami arról híres, hogy akár egy fél napon keresztül is kitart az ereje (pedig EDC), míg - a fentebb felsorolt tényezők miatt - sok esetben akár egy EDP is erejét vesztheti pár óra alatt is.

jimmy choo edp vagy edt

Sőt. Bizonyos esetekben nem csak intenzitásbeli különbségekről van szó, de előfordul, hogy a két kiadásnak kifejezetten más az illata is. Példának álljon itt a JIMMY CHOO Eau de Parfum és az Eau de Toilette. Az előbbi a pacsuli, a karamell és az édes körte hármas keresztmetszetében található, míg az utóbbi egy virágosabb kompozíció mély fás alappal. Ilyenkor számít igazán, hogy EDP-t, vagy EDT-t rendelünk...

A fenti példában szemléltetett PACO RABANNE 1 Million Absolutely Gold parfüm, a CHLOÉ Chloé EDP, a SALVATORE FERRAGAMO Incanto Shine EDT, illetve a TOMMY HILFIGER Tommy EDC is megtalálható természetesen a PARFUMS.HU kínálatában.

x

Strážiť dostupnosť

Ľutujeme, tento produkt je dočasne nedostupný. Pokiaľ máte o výrobok záujem, zadajte Vašu emailovú adresu a pri naskladnení Vás informujeme.

OK